Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten spinazie zalmsalade met gemberdressing

salade recept en recepten spinazie zalmsalade met gemberdressing

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten spinazie zalmsalade met gemberdressing
Voor de salade:
250 gr snijbonen
150 gr spinazie
1 rode paprika
1 mango
2 bosuitjes
100 gr tauge
300 gr gerookte zalm
2 eetlepels geraspte kokos
1 blikje waterkastanjes
zout, peper

Voor de dressing:
2 eetlepels gembersiroop
1/2 eetlepel oestersaus
3 eetlepels Thaise roerbakolie
1 mespunt gemalen komijn (djinten)

Snijd de snijbonen in schuine stukjes.
Snijd de paprika in stukjes.
Snijd het vruchtvlees van 1/2 mango in partjes voor de garnering.
Snijd de rest van het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bosui in lange dunne reepjes.
Was de tauge.
Snijd de zalm in repen.
Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin.
Spoel de waterkastanjes in een vergiet onder stromend water af en snijd ze in plakjes.
Blancheer de snijbonen 5 minuten in kokend water met zout.
Spoel ze af en laat ze uitlekken.
Klop een dressing van de gembersiroop, de oestersaus, de olie, de komijn en peper en zout naar smaak.
Schep de spinazie met de snijbonen, de paprika, de mangostukjes, de tauge, de zalm en de waterkastanjes door elkaar.
Schenk de dressing over de salade en garneer met de partjes mango, de bosui en de kokos.

Previous post:

Next post: