Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten tauge maaltijdsalade met komijnekaas

salade recept en recepten tauge maaltijdsalade met komijnekaas

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten tauge maaltijdsalade met komijnekaas
(2 personen)

1 rode paprika
100 gr komijnekaas
1 zakje walnoten (Baukje)
1 bakje tauge (250 gr)
1 blik kidneybonen (netto ± 400 gr)
2 eetlepels (walnoten)olie
2 eetlepels (rode wijn)azijn
1 theelepel vloeibare honing
zout, peper
2 eetlepels zilveruitjes
10 sprietjes bieslook
8 kaasstengels (Smelik)

Breng in een pan water aan de kook.
Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in stukjes.
Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
Hak de walnoten grof.
Overgiet de tauge in een vergiet met kokend water en laat goed uitlekken.
Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat uitlekken.
Klop de olie, azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
Doe de tauge, bonen, paprika, zilveruitjes en kaas in een schaal, schep er voorzichtig de dressing door en knip de bieslook erboven fijn.
Bestrooi de salade met de noten.
Geef de kaasstengels er apart bij.

Previous post:

Next post: