Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten thaise rundvleessalade

salade recept en recepten thaise rundvleessalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten thaise rundvleessalade
(6 personen)

5 entrecôtes van ± 180 gr
het sap van 15 limoenen
5 eetlepels Thaise zoete chilisaus
1/2 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
2 rode uien in dunne ringen
1 bosje lente-uitjes in ringen
6 eetlepels korianderblaadjes
5 tomaten in partjes
1/2 krop friseesla
1 1/2 eetlepel verse muntblaadjes

Verwarm de grill voor.
Zet de entrecôtes ± 6 minuten onder de grill; keer ze halverwege.
Laat ze afkoelen en snijd ze in flinterdunne plakjes (snijd eventueel vet eraf).
Klop een sausje van het limoensap, de chilisaus, suiker en vissaus.
Schep de rode ui, lente-ui, entrecôtes en de helft van de koriander erdoor.
Dek de schaal af en laat alles 1 nacht in de koelkast intrekken.
Meng ± 1 uur voor het serveren de tomaat en komkommer door de salade.
Bekleed een kom met sla en schep de salade erin.
Garneer met munt en de rest van de koriander.

Previous post:

Next post: