Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten tonijnsalade met nashi

salade recept en recepten tonijnsalade met nashi

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten tonijnsalade met nashi
1/4-1/2 theelepel zout
1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
1 geperst teentje knoflook
1/2 fijngesneden groene chilipeper, zaadjes verwijderd
300 gr verse tonijn in lange dunne reepjes van ± 4 mm dik
1 fijngesneden rode ui
4 lente-uitjes in dunne ringen
3 grote tomaten in partjes
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
1 eetlepel lichte Japanse sojasaus
1 theelepel rijstazijn
1/4 theelepel suiker
200 gr rucola of waterkers
1 grote geschilde Japanse peer (nashi) of niet te rijpe handpeer in partjes
1-2 theelepels sesamolie

Vermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel in de tonijnreepjes.
Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken.
Verdeel de rucola over de borden.
Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en leg het tonijnmengsel op de rucola.
Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel sesamzaad over.

Previous post:

Next post: