Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten tonijnsalade

salade recept en recepten tonijnsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten tonijnsalade
300 gr pipe rigate
2 eetlepels olijfolie
400 gr broccoli
2 blikjes tonijn (a(200 gr, John West)
16 zwarte olijven zonder pit (blik a 425 ml, Carbonell)
1 citroen
1 teen knoflook
4 takjes peterselie
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels creme fraîche
zout, peper

Kook de pasta met 1 eetlepel olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Spoel de pasta eerst met heet water en daarna met koud water af.
Was de broccoli en verdeel hem in roosjes.
Kook de broccoli in kokend water in ± 5 minuten beetgaar en spoel ze met koud water.
Laat de tonijn uitlekken en maak de vis met een vork los.
Hak de olijven fijn.
Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit.
Pel de knoflook en pers hem uit.
Was de peterselie en hak hem fijn.
Meng alle ingredienten en breng de salade op smaak met zout en peper.
Lekker met Foccacia.

Previous post:

Next post: