Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten venkelsalade met gerookte kipfilet

salade recept en recepten venkelsalade met gerookte kipfilet

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten venkelsalade met gerookte kipfilet
(2 personen)

1 kleine venkelknol
1 tomaat
1 theelepel citroensap
1 theelepel olijfolie
zout, peper
50 gr gerookte kipfilet
4 blaadjes eikebladsla

Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen.
Halveer de knol en snijd de helften in flinterdunne plakjes.
Doe deze in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over.
Laat de venkel goed uitlekken en afkoelen.
Ontvel de tomaat, snijd hem in vieren en schep de pitjes met vocht in een zeef.
Wrijf het vocht boven een kommetje met een lepel door de zeef.
Knip het venkelgroen boven het tomaten vocht fijn.
Klop het citroensap en de olijfolie erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
Was de slablaadjes, sla ze goed uit en rangschik ze op 2 borden.
Verdeel de venkel, de tomaat en de kipfilet erover en sprenkel er de dressing over

Previous post:

Next post: