Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten venkelsalade met kipfilet

salade recept en recepten venkelsalade met kipfilet

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten venkelsalade met kipfilet
350 gr kipfilet zonder vel
zout, versgemalen peper
6 eetlepels olie
2 kleine venkelknollen
1 kleine krop eikebladsla
1 sjalot
2 eetlepels azijn
50 gr blauwe geaderdde kaas
10 eetlepels room
50 gr witte druiven
50 gr blauwe druiven

Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in 2 eetlepels olie in 5 minuten aan weerskanten goudbruin.
Was de venkelknollen en snijd ze in 4 gelijke schijven.
Was de sla, verdeel hem in stukken en droog ze.
Maak een vinaigrette van de fijngehakte sjalot, olie, azijn, peper en zout.
Vermeng de venkel en de sla met de vinaigrette.
verkruimel de kaas en druk hem eventueel door een zeef.
Klop de room licht op en voeg de kaas toe.
Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
Snijd de kipfilets in 12 schijven en verdeel die over de borden.
Leg de andere ingredienten erbij en giet er wat roomsaus over.

Previous post:

Next post: