Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten venkelsalade met rauwe ham en radijs

salade recept en recepten venkelsalade met rauwe ham en radijs

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten venkelsalade met rauwe ham en radijs
500 gr venkelknollen *± 2 stuks)
1 bosje radijs
75 gr rauwe ham in iets dikkere plakken dan vleeswaarplakken
zout
1 teentje knoflook
3 eetlepels mayonaise
4 eetlepels creme fraîche
2 eetlepels sinaasappelsap
1 1/2 theelepel grove mosterd
2 1/2 eetlepel fijngehakte bieslook

Maak de venkel schoon en schaaf de knollen in dunne reepjes.
Maak de radijsjes schoon en snijd ze elk in vieren.
Snijd de rauwe ham in dunne reepjes.
Kook de venkelreepjes 7 minuten in ruim water met wat zout beetgaar.
Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Pers het teentje knoflook uit.
Klop een dressing van de knoflook, de mayonaise, de creme fraîche, het sinaasappelsap, de mosterd en 2 eetlepels bieslook.
Schep de venkel, de radijs, de ham en de dressing goed door elkaar en bestrooi de salade met de rest van de bieslook.

Previous post:

Next post: