Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten vietnamese salade

salade recept en recepten vietnamese salade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten vietnamese salade
(3-4 personen)

100 gr tauge
1 grote komkommer
1 ui
1 kipfilet
1 plak ham
100 gr stukjes ananas
100 gr sinaasappelpartjes
1 eetlepel sesamzaad
3 eetlepels pinda’s
50 gr hamlap
50 gr gepelde garnalen (eventueel gedroogde garnalen)

Voor de dressing:
5 eetlepels slaolie
1 theelepel citroensap
1 theelepel suiker
1 theelepel sambal
1 geperst teentje knoflook
1 theelepel nuoc nam (= vissaus)
1 mespuntje peper
(1 mespuntje ve-tsin)

Was de tauge en laat uitlekken.
Snijd de ongeschilde komkommer in plakjes en leg die 30 minuten in lauw water met wat zout (hierdoor wordt de komkommer wat knapperiger).
Stoom het kippenvlees, de hamlap en de garnalen gaar.
Als u gedroogde garnalen gebruikt, week ze dan een poosje in lauw water.
Scheur het kippenvlees langs de vezels in stukjes, zodat slierten ontstaan.
Snijd de hamlap in kleine stukjes en de plak ham in kleine blokjes.
Rooster de pinda’s en maal ze daarna fijn.
Rooster het sesamzaad.
Voeg dan alle ingredienten bij elkaar en meng er de slasaus door.
U kunt deze salade als voorgerecht serveren, of als bijgerecht, gecombineerd met vlees en rijst.

Previous post:

Next post: