Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten vissalade op ijs

salade recept en recepten vissalade op ijs

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten vissalade op ijs
(4-6 personen)

4 nieuwe haringen
2 appelen
2 uien
1 klein potje ingelegde rode paprikareepjes
1 dl zure room
1 dl yoghurt
het sap van 1/2 citroen
1/2 theelepel zout
een snufje peper
een paar blaadjes sla
een plukje peterselie
een paar uiringen
in stukjes geslagen ijsblokjes

Leg de haringen een uur in koud water.
Laat de visfilets vervolgens uitlekken en snijd ze daarna in reepjes.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snipper het vruchtvlees.
Maak de uien schoon en schaaf ze op een rauwkost-rasp.
Vermeng de reepjes haring, appelsnippers, geschaafde uien en reepjes paprika met elkaar.
Maak een mengsel van zure room, yoghurt, citroensap, peper en zout en breng dit sausje op smaak.
Als de paprikareepjes erg scherp smaken, komt de peper in het sausje te vervallen.
Schep de saus door de salademengsel en zet het geheel 20 minuten in de koelkast.
Spreid de slabladeren in een glazen schaal uit en leg hierop de koele salade.
Garneer met toefjes peterselie en uiringen.
Dien de schaal met vissalade op in een tweede iets wijdere schaal, met daarin een laag tot gruis geslagen ijsblokjes.

Previous post:

Next post: