Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten warme aardappelsalade

salade recept en recepten warme aardappelsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten warme aardappelsalade
500 gr aardappelen
zout, versgemalen zwarte peper
4 plakjes doorregen spek zonder zwoerd, fijngehakt
1 gehakt uitje
1 eetlepel bloem
1 eetlepel suiker
± 1 dl water
1 dl appelazijn

Kook de goed afgeborstelde aardappelen in de schil in 20-25 minuten met zout gaar, laat ze uitlekken en enigszins afkoelen. Pel de afgekoelde aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak het spek in eigen vet knapperig uit, schep het uit de pan en laat het uitlekken.
Fruit de ui in 5 minuten in het spekvet goudbruin.
Voeg de bloem, de suiker, zout en gemalen peper naar smaak toe, giet er langzaam het water en de azijn bij en breng alles roerend aan de kook.
Kook het mengsel 2 minuten tot het dik wordt; blijf roeren.
Voeg de aardappelblokjes en het spek toe, schep alles voorzichtig door elkaar en verwarm het 10 minuten. Roer af en toe.
Garneer met peterselie.

Previous post:

Next post: