Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten warme gerookte schelvissalade

salade recept en recepten warme gerookte schelvissalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten warme gerookte schelvissalade
(6 personen)

6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden dille
zout, peper
350 gr gerookte schelvis- of forelfilet
blaadjes friseesla
1 citroen in parten

Roer de olie, het citroensap, de knoflook, dille, zout en peper door elkaar.
Snijd de vis in dunne plakjes, schenk er de helft van de marinade over en laat die afgedekt 3-4 uur intrekken.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Grilleer de vis 3-4 minuten, bedruip hem steeds met marinade.
Serveer met de friseesla en citroen.
Schenk de achtergehouden helft van de marinade erover.

Previous post:

Next post: