Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten wittekool komkommersalade met soja sesamdressing

salade recept en recepten wittekool komkommersalade met soja sesamdressing

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten wittekool komkommersalade met soja sesamdressing
Voor de salade:
250 gr worteltjes
1/2 wittekool (± 500 gr)
1 komkommer
1 rode en 1 groene paprika
2 limoenen
400 gr kabeljauwfilet
2 eieren
3 eetlepels rijstebloem of maizena
3 eetlepels geroosterd zwart sesamzaad (toko)
peper, zout
1/2 theelepel ketoembar
2 eetlepels arachideolie

Voor de dressing:
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 eetlepel oestersaus
2 eetlepels sesamolie

Snijd de worteltjes in schuine stukjes.
Schaaf de kool dun.
Snijd de komkommer schuin doormidden en schaaf er dunne plakjes van.
Snijd de paprika’s in ruitjes.
Pers 1 limoen uit, boen de andere schoon en snijd hem in dunne partjes.
Snijd de kabeljauw in reepjes.
Kook de worteltjes 4 minuten in water met wat zout, giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water.
Doe de kool in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over.
Klop een beslag van de eieren, de rijstebloem, 2 eetlepels sesamzaad en peper en zout naar smaak.
Haal de visreepjes door het beslag.
Verhit de olie en bak de visreepjes los van elkaar rondom goudbruin en gaar.
Neem ze uit de pan, besprenkel ze met het limoensap en bestrooi met de ketoembar.
Klop de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie door elkaar.
Schep er de groenten door en verdeel de vis erover.
Garneer met de rest van het sesamzaad en de partjes limoen.
Als u wat beslag over heeft, kunt u er kleine pannekoekjes van bakken, deze in ruitjes of reepjes snijden en de salade ermee garneren.

Previous post:

Next post: