Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten zalmsaladetaart

salade recept en recepten zalmsaladetaart

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten zalmsaladetaart
2 eieren
1 blaadje witte gelatine
440 gr zalm (blik)
1/2 literblik maiskorrels
1/2 appel
1 kg huzarensalade
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel mayonaise
1 bekertje zure room
6 takjes peterselie
1 aubergine
2 tomaten
1 komkommer

Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
Week de gelatine ongeveer 10 minuten in een kommetje met ruim koud water.
Giet de zalm af en verwijder de graatjes en velletjes.
Laat de mais uitlekken.
Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
Doe de huzarensalade in een kom, voeg de zalm, mais (3 eetlepels achterhouden voor de garnering), appel, kappertjes en mayonaise erbij en roer alles met een houten lepel goed door elkaar.
Doe het zalmmengsel over in een springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan.
Verhit in een steelpan 2 eetlepels water.
Knijp de gelatine goed uit en los het al roerend in het hete water op.
Laat het gelatinemengsel iets afkoelen en roer het daarna door de zure room.
Laat dit in ongeveer 5 minuten dik worden.
Knip intussen de peterselie boven een kopje fijn.
Zet de springvorm op een platte schaal en maak de salade met een mes los van de rand.
Verwijder de rand van de springvorm.
Bestrijk de bovenkant en de rand van de taart met het zure roommengsel.
Druk 3/4 van het peterseliemengsel tegen de rand en strooi de rest over de bovenkant.
Snijd de augurk tot een waaier.
Was de komkommer en de tomaten en snijd de tomaten in 6 partjes.
Snijd de komkommer met een groentespiraalsnijder tot een spiraal (of snijd hem in plakjes en halveer de plakjes).
Rek de komkommerspiraal voorzichtig uit en leg hem rond de taart (of leg de halve plakjes eromheen).
Verdeel de eieren in 6 partjes.
Garneer de bovenkant van de taart met de partjes tomaat, ei, mais en augurk.

Previous post:

Next post: