Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten zeevruchtensalade

salade recept en recepten zeevruchtensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten zeevruchtensalade
3 pijlinktvissen
16 gamba’s
1 dl olijfolie extra virgine
2 teentjes knoflook
1 dl droge witte wijn
1 grote citroen
versgemalen witte peper
200 gr gekookte mosselen
200 gr grote Noorse garnalen
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Maak de inktvissen schoon en snijd ze in ringen.
Spoel de gamba’s af.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan, pers de knoflook erboven uit en schep de inktvis en de gamba’s erdoor.
Voeg de wijn toe en smoor dit in ± 5 minuten gaar.
Laat ze in het vocht afkoelen.
Pers de citroen uit.
Klop in een schaal een sausje van het citroensap en de rest van de olie.
Voeg zout en peper toe.
Schep de mosselen, de garnalen en het inktvis-gambamengsel met vocht erdoor.
Laat de salade in de koelkast minstens 2 uur marineren.
Bestrooi de salade met peterselie.

Previous post:

Next post: