Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten zomerse kalkoensalade

salade recept en recepten zomerse kalkoensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten zomerse kalkoensalade
300 gr kalkoenborstfilet
1/2 eetlepel cajunkruiden
2 eetlepels olie
1 avocado
4 kerstomaatjes
250 gr friseesla
2 eetlepels dragonazijn
1 dl sinaasappelsap
2 theelepels Zaanse mosterd
3 eetlepels hazelnootolie
75 gr hazelnoten
zout, peper

Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
Verhit de olie in een koekepan en bak de kalkoenfilet in ± 15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
Verdeel de friseesla over 4 borden en rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
Klop er van het vuur af de hazelnootolie door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken, leg die op de sla en schenk de saus erover.
Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin en verdeel ze over de salade.
Lekker met bruin stokbrood.

Previous post:

Next post: