Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   sleur

sleur

by de man in de zorg on June 1, 2007

vrijdag 1 juni 2007
Balen; kep er vandaag geheel geen zin in. Ja, afgesproken met mijn vriendin om in het huis te klootzakken, zij is werken vandaag; dagdienst. Ja, stoffen en zo.
Heel de week hard gewerkt in een best wel grote hectiek. Ja; en dan eindelijk vrij. Even tijd om bij te komen……of niet. Neen je heb nog een huis, en m’n vriendin heeft ook een chaotische week achter de rug. Tis druk bij de buren. Ja, ik doe het huis dan; vriendin de boodschappen en de was en strijk en zo.
Toch vandaag na een lange week aan de rommel. Ben bezig en kom niet vooruit. Geen zin, en geen zin om zin te maken. Je wilt relaxen en even alles weer op een rijtje zetten, maar het huis heeft een slaaf nodig.
Een slaaf die alles opruimt, stofzuigt, de boodschappen doet en de strijk.
We werken beiden veel, en soms lijkt het inderdaad dat je een slaaf van je huis bent. Je kan wel denken; als je veel wegbent word het ook niet vies, maar toch…….
Dus ja, vandaag zinloos en zonder zin aan de rommel in het huis. Een beetje bijkomen met een stofdoek en veels te harde muziek van U2. Sorry buren.

Neen, daar kan ik niet naar kijken. Ene is vrij en de ander werkt. De ene die vrij is doet niks en diegene die werkt, zit thuis…..al maanden.
ja, dan heb je alle tijd om thuis te klootzakken en blijft het wel redelijk schoon.
Maarja, zal niet klagen(….) Zal er daarlijk netjes uitzien. Kan het er weer even tegenaan althans binne, morgen de buitenboel, tot de volgende vrije dagen, en dan….dan gaan we gewoon opnieuw beginnen.
Tot morgen

Previous post:

Next post: