Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten bouillon met omeletrolletjes

soep recept en recepten bouillon met omeletrolletjes

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten bouillon met omeletrolletjes

2 eieren
1 eetlepel melk
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
1/2 eetlepel plantaardige olie
75 gr champignons
2 grote tomaten
1 lente-uitje
8 dl kruidenbouillon (van een tablet)
1 theelepel kerriepoeder
zout

Klop de eieren met de melk en de bieslook los.
Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een mooie omelet.
Rol de nog warme omelet op, pak hem in huishoudfolie en bewaar hem tot het gebruik in de koelkast.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
Breng de bouillon met het kerriepoeder en de champignons aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de omelet met een scherp mes in plakjes.
Breng de bouillon op smaak met wat zout.
Verdeel de tomaat, de lente-ui en de omelet over 4 borden en schep er de bouillon over.
Lekker met een stukje uienstokbrood.

Previous post:

Next post: