Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten caldo verde portugese groene soep

soep recept en recepten caldo verde portugese groene soep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten caldo verde portugese groene soep

2 uien in dunne ringen
1 geperst teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
300 gr aardappelen in stukken
1 liter groentebouillon
zout, peper
300 gr jonge groene kool in dunne reepjes
200 gr chorizo (Spaanse worst) in plakjes

Laat de uien en knoflook in de olie ± 10 minuten zacht bakken.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
Breng met zout en peper op smaak.
Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ± 3 minuten zacht koken.
Serveer er maisbrood of stokbrood en zwarte olijven bij.

Previous post:

Next post: