Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten duitse aardappelsoep

soep recept en recepten duitse aardappelsoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten duitse aardappelsoep

700 gr aardappelen
1/2 selderijknol
2 grote winterwortelen
2 tomaten
3 uien
boter
1 1/2 liter vleesbouillon
nootmuskaat, peper, zout

Schil de aardappelen en maak de knolselderij en de wortelen schoon.
Houd het groen van de selderij en een halve wortel apart en snijd de rest van de groenten in stukjes.
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in vieren.
Pel 2 uien, hak ze fijn en stoof ze in een klontje boter.
Voeg de gesneden groenten en de stukjes tomaat toe, schenk er de bouillon over en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
Roer de soep goed door en breng haar op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pel de overgebleven ui, snijd hem in tweeen en snijd de helften in halve ringen.
Snijd de halve wortel in julienne, stoof die in een klontje boter beetgaar en voeg ze daarna aan de soep toe.
Was een beetje groen van de selderij, scheur de blaadjes in stukjes en garneer de soep hiermee.

Previous post:

Next post: