Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten erwtensoep

soep recept en recepten erwtensoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten erwtensoep

1 hamschijf van ± 500 gr of 3 schouderkarbonades
150 gr zuurkoolspek
1 grove rookworst
400 gr spliterwten
1 selderijknol
500 gr prei
1 winterwortel
1 bosje selderij
2 aardappelen
zout, peper
1-2 bouillontabletten
roggebrood

Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf.
Laat ze koken en schuim zo nodig af.
Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ± 2 uur zachtjes gaar.
Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte
selderijgroen toe.
Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe.
Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe.
Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep.
Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan
de soep toe.
Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit,
met mosterd, bij de soep.

Previous post:

Next post: