Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten gehaktballetjes voor soepen sauzen en ragouts

soep recept en recepten gehaktballetjes voor soepen sauzen en ragouts

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten gehaktballetjes voor soepen sauzen en ragouts
1/2 snee oud brood of 1/2 beschuit of 1 lepel paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
50 gr gehakt
(wat melk)
1 dl water
1 1/2 gr zout

Snijd de korst van het brood, week het in water of melk tot het geheel zacht is, knijp het goed uit en giet het overtollige vocht eraf.
Maak het brood of de beschuit fijn.
Voeg het brood, de beschuit of het paneermeel met het zout en de kruiden bij het gehakt en meng alles goed door elkaar tot een gelijkmatige massa is verkregen; voeg zo nodig nog wat melk toe.
Draai van het mengsel kleine stevige balletjes en laat die in het kokende water met zout of in de soep 5 minuten garen.

Previous post:

Next post: