Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten heldere groentesoep

soep recept en recepten heldere groentesoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten heldere groentesoep

100 gr rundergehakt
300 gr gesneden soepgroenten
100 gr vermicelli
1 1/2 liter runderbouillon
40 gr aardappelmeel
zout, peper, maggi, peterselie en bieslook

Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van.
Kook de balletjes 15 minuten in het kokende water gaar.
Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar.
Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon.
Breng deze weer aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken.
Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe.
Maak de soep op smaak met wat peper, zout en water.
Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte
aardappelmeel.
Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan
de soep toe.

Previous post:

Next post: