Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten klassieke gebonden komkommersoep

soep recept en recepten klassieke gebonden komkommersoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten klassieke gebonden komkommersoep

2 uien
2 preiwitten
boter
2 aardappelen (bintjes)
2 komkommers
1 1/2-2 liter goed ontvette gevogeltebouillon
peper, zout

Voor het garnituur:
1/2 komkommer
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kervelplukjes

de uien en de prei schoon, snipper ze zeer fijn en stoof ze in een klontje boter blond.
Schil intussen de aardappelen en 1 1/2 komkommer (zonder pitjes) en snijd ze in stukjes (zie Tip).
Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde groenten en voeg er de in stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe.
Sluit de pan en laat de soep in 30-40 minuten gaar sudderen.
Roer de soep door.
Schil de resterende halve komkommer niet, maar verwijder wel met een koffielepel de pitjes en snijd hem in mooie halve maantjes van 3-4 mm dik.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de komkommerstukjes snel krokant gaar.
Breng de soep aan de kook, controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg er de komkommermaantjes aan toe en werk af met de kervelplukjes.

Previous post:

Next post: