Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten kruidenbouillon met deeghoedje

soep recept en recepten kruidenbouillon met deeghoedje

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten kruidenbouillon met deeghoedje

1 ui
500 gr kalfsbotten in stukken
300 gr runderpoelet
2 wortels in stukken
1 stengel bleekselderij in stukken
bouquet garni van tijm, peterseliestengels, laurier en peperkorrels
2 eiwitten
200 gr soepgroenten
200 gr kalfs- of rundergehakt
6 eetlepels verse tuinkruiden
4 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels sesamzaad
4 ovenvaste soepkoppen

Verwarm de oven voor op 225°C.
Pel en halveer de ui.
Doe de botten, het poelet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren.
Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij.
Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan.
Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af.
Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken.
Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten halfstijf.
Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook.
Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe.
Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg.
Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin.

Previous post:

Next post: