Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten maaltijdpompoen citroensoep

soep recept en recepten maaltijdpompoen citroensoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten maaltijdpompoen citroensoep

(3-4 personen)

1 liter groentebouillon
700 gr pompoen
het sap van 1 citroen
1 citroen in dunne schijfjes
100 gr creme fraîche
peper, zout

Voor de garnering:
2 eetlepels peterselie of verse koriander

Snijd de pompoen in 6-8 parten en verwijder de pitten en de draden (kleinsnijden en schillen hoeft niet, als de pompoen jong is).
Kook de stukken pompoen in 15-20 minuten in de bouillon gaar en pureer de soep.
Zet de soep weer op en voeg naar smaak citroensap, peper, zout en creme fraîche toe.
Garneer met peterselie en schijfjes citroen.
Serveer met stokbrood en kaas.

Previous post:

Next post: