Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten mosterdsoep

soep recept en recepten mosterdsoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten mosterdsoep

(± 1 liter)

1 grote ui
2 vleesbouillontabletten
40 gr boter
40 gr bloem (6 eetlepels)
3 volle eetlepels mosterd
6 eetlepels (of kuipjes) koffiemelk
4 theelepels kappertjes
azijn en peper naar smaak

Snijd de ui heel fijn en fruit deze in de boter.
Roer er de bloem door en laat die garen.
Voeg al roerend een liter water en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
Klop goed tot de klontjes weg zijn.
Roer nu apart de mosterd los met de koffiemelk en voeg dit aan de soep
toe.
Roer er de kappertjes door.
Voeg naar smaak azijn en peper toe en warm alles goed door.

Variaties:
– Voeg naar smaak fijngesneden (zoet-)zure augurk, eventueel in plaats van
de kappertjes.
– Gebruik in plaats van de vleesbouillonblokjes visbouillonblokjes. U kunt
dan natuurlijk ook een stukje fijngesneden vis (koolvis, kabeljauw,
schelvis) toevoegen; laat dat gaar worden door het 4 minuten net niet
te laten koken. Ook kunt u er in dit geval wat garnalen aan toevoegen.
– Vegetariers kunnen de vleesbouillonblokjes vervangen door
kruidenbouillonblokjes.
– Tenslotte kunt u er op het laatst wat fijngesneden prei aan toevoegen.
Laat die niet meekoken.

Previous post:

Next post: