Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten mosterdsoep

soep recept en recepten mosterdsoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten mosterdsoep

2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
6 dl kippenbouillon
3 dl melk
zout, witte peper
1 1/2 eetlepel uiensap
2 losgeklopte eidooiers
3 eetlepels mosterd (bijvoorbeeld Doesburgse)
3 eetlepels room
stijfgeslagen slagroom
fijngehakte peterselie

Smelt de boter tot ze begint te borrelen en strooi de bloem erover.
Laat de roux al roerend ± 3 minuten uitzweten.
Voeg geleidelijk de bouillon en de melk toe en laat de soep steeds roerend
zachtjes koken tot ze glad en licht gebonden is.
Maak de soep op smaak met wat zout, witte peper uit de molen en het
uiensap.
Vermeng de eidooiers, mosterd en room, roer er een kopje van de hete soep
goed door en roer dit mengsel door de rest van de soep.
Laat de soep heet worden maar niet koken.
Controleer de smaak.
Serveer de soep, versierd met toefjes slagroom en fijngehakte peterselie.

Previous post:

Next post: