Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten pastinaken currysoep

soep recept en recepten pastinaken currysoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten pastinaken currysoep

1 volle eetlepel korianderzaadjes
1 afgestreken theelepel komijnzaadjes
1 gedroogde rode peper
1 theelepel gemalen geelwortel (kurkuma)
1/4 theelepel gemalen fenegriek
1 middelgrote fijngehakte ui
1 grote teen knoflook, in de lengte in tweeen gesneden
1 grote pastinaak, geschild en in stukken gesneden
2 volle eetlepels boter
1 eetlepel bloem
1 liter runderbouillon
1/8 liter room
gehakte bieslook of peterselie

Maal de korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek
in een elektrische koffiemolen of stamp ze fijn in een vijzel. Zorg, dat
ze goed zijn gemengd.
Voor dit recept is niet alles van dit mengsel nodig, de rest kunt u in een
goed afgesloten potje bewaren en gebruiken bij linzen of spinazie.
Smoor de ui, knoflook en pastinaak 10 minuten zachtjes in een gesloten pan
in de boter.
Roer er de bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel door en laat het
geheel onder af en toe roeren nog 2 minuten bakken.
Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat de soep pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar is.
Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer en verdun haar
eventueel met water.
Controleer de smaak.
Breng de soep weer tegen de kook aan en voeg de room toe. De soep mag nu
niet meer koken.
Serveer de soep, bestrooid met bieslook of peterselie.
U kunt er in boter gebakken dobbelsteentjes brood bij geven.

Previous post:

Next post: