Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten rode pepersoep

soep recept en recepten rode pepersoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten rode pepersoep

200 gr gesneden snijbonen
2 sjalotjes
1 rode peper
100 gr tauge
2 eetlepels (zonnebloem)olie
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 pot witte bonen (370 ml)
1 blik Stevige Indische kip-kerriesoep (800 ml, Unox)

Kook de snijbonen in weinig water in ± 8 minuten gaar.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Was de tauge en laat uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot met de tomatenpuree ± 3 minuten.
Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
Voeg ook de kip-kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
Verdeel de tauge over 4 kommen en schep de soep erop.

Previous post:

Next post: