Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten romige soep van bospaddestoelen

soep recept en recepten romige soep van bospaddestoelen

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten romige soep van bospaddestoelen

2 uien
2 wortelen
5 koffielepels olijfolie
500 gr runderschenkel
1 dl gin
2 selderijtakjes
5 jeneverbesjes
20 gr droge boleten
boter
30 gr bloem
2 dl room
4 sneetjes witbrood
100 gr girollen of cantharellen
2 eetlepels gehakte bieslook
peper, zout

Pel de uien en hak ze in stukken.
Maak de wortelen schoon en hak ze in grove stukken.
Giet 4 koffielepels olijfolie in een hoge kookpan en bak daarin de runderschenkel aan alle kanten aan.
Voeg de gehakte ui en de wortel toe en laat die even bruinen.
Giet er de gin over, flambeer de bereiding en blus met 2 liter water.
Maak de selderijtakjes schoon, snijd ze in stukken en voeg die, samen met
de jeneverbessen en de boleten, bij de bouillon.
Breng op smaak met peper en zout en laat de bouillon, net onder het kookpunt, ± 4 uur trekken.
Giet hem vervolgens door een zeef.
Smelt 30 gr boter en roer er de bloem door.
Bind de bouillon met deze roux, voeg er de room aan toe en laat de soep zachtjes inkoken.
Verwijder de korsten van het brood en snijd het in kleine blokjes van ± 1/2 cm.
Smelt een klontje boter en bak de broodblokjes krokant.
Verwarm de rest van de olijfolie en bak er de girollen even in.
Roer er het gehakte bieslook door.
Schep de hete soep in 4 soepborden, leg de girollen in het midden en strooi er de croutons omheen.

Previous post:

Next post: