Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten soupe au pistou provenciaalse groentesoep met pesto

soep recept en recepten soupe au pistou provenciaalse groentesoep met pesto

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten soupe au pistou provenciaalse groentesoep met pesto

2 preien
2 grote aardappelen
1 courgette
1 winterwortel
250 gr sperziebonen
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
250 gr mager gerookt spek aan een stukje
1 kruidenbouillontablet
zout, versgemalen peper
50 gr mini-pastastrikjes
4 flinke eetlepels peterselie-rozemarijnpesto (zie recept)

Snijd de preien in ringen, de aardappelen, de courgette en de wortelen in schuine stukken en breek de sperziebonen.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een soeppan en fruit beide hierin ± 5 minuten.
Voeg de rest van de groenten toe en bak ze omscheppend ± 5 minuten mee.
Schenk er 1 liter water bij, voeg het spek en het bouillontablet toe en laat de soep ± 45 minuten koken.
Schep het spek uit de soep en snijd het in plakken.
Breng de soep op smaak, kook de pastastrikjes 10 minuten in de soep mee en warm de spekplakken in de soep mee.
Schep de soep in borden of wijde kommen en schep er aan tafel een flinke lepel peterselie-rozemarijnpesto op.

Previous post:

Next post: