Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   soep recept en recepten windsorsoep

soep recept en recepten windsorsoep

by de man in de zorg on January 26, 2000

soep recept en recepten windsorsoep

1 liter kalfsbouillon
100 gr kalfsschnitzel in zeer smalle reepjes
35 gr boter
1 gepeld en kleingesneden uitje
35 gr bloem
25 gr vermicelli
1/2 dl koffieroom
2 eetlepels Madeira
zout, versgemalen peper, nootmuskaat

Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg de reepjes schnitzel toe.
Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het vlees in 15 minuten zachtjes gaar koken.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten.
Roer de bloem door het mengsel.
Voeg er, voortdurend roerend, met kleine scheutjes tegelijk de warme bouillon aan toe tot een gebonden soep is ontstaan.
Voeg de vermicelli aan de soep toe, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de vermicelli in ± 15 minuten zachtjes gaar koken.
Roer de reepjes vlees, de koffieroom en de Madeira door de soep en breng haar op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Previous post:

Next post: