Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Sokken aan tijdens het douchen

Sokken aan tijdens het douchen

by de man in de zorg on March 30, 2005

30-03-05
sokken aan tijdens het douchen
Een bewoner op de afdeling heeft het altijd koud. Errug en berekoud.
Drie dekens op het bed; pyama en tshirt aan; dikke sokken aan in bed en ook de kachel aan op vijf. Zomer en winter; tis zo verdomd koud geeft hij aan; die lieve man.
Grote man; brede man. Een echte Rotterdammer. Een rotterdamer die geen blad voor de mond heeft; recht voor z’n raap is. Goudeerlijk. Grote mond soms, maar een bere klein hartje.
Tis een lieve man; kan goed met ‘m omgaan. Mag het wel; recht door zee.
Rood wit hart; feijenoord hart; dol op a?les wat met bal word gespeeld.
Hij vind het heerlijk om te dochen. Maar er is een groot probleem.
Ook bij het dochen maakt het niet uit hoe (te) warm dat de kraan staat. Het water is altijd te koud. Vraag me veelal af of het water niet te warm is; maar dat ken ‘m niet deren. Mot niet koud water hebben.
Heeft het tijdens het dochen ook over het water en dat hij ondanks alles (kachel aan; warm water uiteraard; en deuren dicht) het berekoud heeft.
Ben lang aan het peinzen en piekeren over dit probeem.
Hoe kan ik een havenman; die in weer en wind atijd buiten was aan het sjorren en snoeren bi shepen van dit koude probleem af helpen.
Kzie vrijwel geen opslosingen meer; het enige wat ik nog ken bedenken is tijdens het douchen de sokken aan te laten zodat hij in ieder geval (zijn eigen woorden) in ieder geval geen kauwe poten heeft.
Wie weet…….we gaan ‘t proberen.

Previous post:

Next post: