Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje

by de man in de zorg on November 23, 2004

Soldaat van Oranje
Kreeg pas gelden te horen dat er een nieuwe stagiaire op de zorgafdeling kwam die ik mag begeleiden. Geen ervaring in de zorg werd me verteld.
Leuk; om te doen omdat ik het begeleiden van leerlingen erg leuk vind.
De stagiaire is een jonge vrouw; komt voor zeven weken en zit in militaire dienst.
Mijn gedachten dwalen af.
Zijn de situaties in de zorginstellingen al zo dat het erg dat het leger erbij word geroepen? Normaal word het leger alleen ingezet in crisis situaties in het land en bijvoorbeeld bij overstromingen in Itteren en Borgharen. Wat moet een ijzervreter in hemelsnaam in een zorginstelling…..

Sinds kort loopt ze met me mee in de zorg. Een leuke aardige meid waarvan je denkt; wat moet jij in militaire dienst; daar ben je veel te jong en te aardig voor.
Erg jong zelfs. Pas gelden in Afghanistan gediend. Zou eigenlijk naar Irak gaan; maar ik doe in dienst de opleiding niveau 3 en daar hoor stage bij.

Welkom in de zorg van het verpleeghuis.
Ik vind het leuk hoe ze werkt en hoe ze tegen zorg aankijkt. Gaat erg leuk met de bewoners om en is gemotiveerd. Super gemotiveerd om te leren en kijkend naar afgelopen periode zie ik e?n goede ontwikkeling qua leerproces.
Zoals ze bezig is en doet; netjes voor iemand die pas in de zorg loopt.

Zeven weken zijn erg kort om de basiszorg te leren en hierbij ruime ervaringen om te doen. Weet zeker dat je iemand in zo’n korte periode niet alles kan leren; maar wel dat je het goede kan leren.
En na de militaire tijd; wat ga je dan doen vraag ik. Geef aan dat we nog personeel zoeken.
www.zorggroeprijnmond.nl kijk daar maar.

Denk niet dat ze ooit een collega van me word. Ze wilt veel zien en doen en vooral veel van de wereld zien.
Toch hoop ik als ze generaal in een ver land zoals Timboektoe is en daar onze jongens help dat ze eens terugdenkt aan ons.

Succes met je opleiding generaal.

Previous post:

Next post: