Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten gevulde spaghettinestjes

spaghetti recept en recepten gevulde spaghettinestjes

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten gevulde spaghettinestjes
(± 25 stuks)
200 gr spaghetti of tagliolini (dunne tagliatelle)
zout, peper
6 eetlepels olie
2 losgeklopte eieren
5 fijngesneden groene olijven
1 eetlepel tijmblaadjes
1 eetlepel bloem
2 gepelde en geplette teentjes knoflook
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Spoel de pasta met koud water af en laat uitlekken.
Meng de pasta met 1 eetlepel olie, zout, peper, de eieren, olijven, tijm en bloem.
Verhit 5 eetlepels olie met de teentjes knoflook.
Draai met een vork van de spaghetti steeds nestjes en bak deze in de hete olie aan beide zijden in 5-6 minuten krokant.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen.
Beleg de pastanestjes met een van de onderstaande ingredinten.
Ideeën om de pastanestjes te vullen:
– gerookte zalm met een takje dille
– rauwe ham met plakjes verse vijg
– tomaat met plakjes Mozzarella en basilicum
– reepjes gebakken rode en gele paprika.

Previous post:

Next post: