Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghetti alla bolognese

spaghetti recept en recepten spaghetti alla bolognese

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghetti alla bolognese
400 gr spaghetti
2 theelepels zout
15 gr boter
Voor de saus:
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
300 gr rundergehakt
2 blikjes tomatenpuree
1 laurierblad
versgemalen peper
basilicum of oregano
Pel voor de saus de ui en de knoflook en snijd beide fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook in ± 5 minuten goudbruin.
Bak het gehakt met de ui mee tot al het gehakt is aangebraden.
Voeg de tomatenpuree, het laurierblad en een beetje peper toe en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
Breng intussen een grote pan water aan de kook en doe het zout erbij.
Doe de spaghetti in het kokende water en laat deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken.
Haal het laurieblad uit de saus en breng de saus op smaak met zout en versgehakte basilicum of oregano.
Giet de spaghetti op een zeef af en spoel hem even met koud water.
Verwarm de pasta nog eens in de pan met de boter.
Geef de spaghetti en de saus apart en geef er geraspte kaas bij.

Previous post:

Next post: