Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghetti met auberginesaus

spaghetti recept en recepten spaghetti met auberginesaus

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghetti met auberginesaus
2 aubergines
grof zout
2 dl olijfolie
1 kg rijpe tomaten
1 bosje gewone of citroenbasilicum
3 teentjes knoflook
peper, zout
400 gr spaghetti
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Schil de aubergines, verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Leg die naast elkaar op een snijplank en bestrooi ze met grof zout.
Zet de plank een beetje schuin, zodat het vocht kan weglopen en laat ze zo 1 uur uitlekken.
Spoel de aubergines snel met koud water af en dep ze met keukenpapier goed droog.
Verhit de olijfolie in een brede pan en frituur de plakjes aubergine.
Schep ze, als ze goudbruin zijn, uit de pan en laat ze in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snipper de basilicum fijn.
Pel de knoflook, snijd de teentjes in plakjes en fruit die in 3 eetlepels van de frituurolie tot ze licht beginnen te kleuren.
Voeg de tomaten en de basilicum toe, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Kruid met peper en zout.
Kook de spaghetti al dente, giet ze af en schep ze op de borden.
Verwarm de aubergineplakjes even in de saus, roer de geraspte kaas erdoor en schep de saus over de pasta.

Previous post:

Next post: