Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghetti met kipkarbonades all italiana

spaghetti recept en recepten spaghetti met kipkarbonades all italiana

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghetti met kipkarbonades all italiana
voor de kip:
8 kipkarbonades van 125 gr
zout, peper
5 eetlepels olijfolie
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
3 dl Italiaanse witte wijn
1 takje rozemarijn
4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
100 gr mortadella (vleeswaar), in reepjes
50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
voor de spaghetti:
250 gr spaghetti
1 dl olijfolie
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf de karbonades in met zout en peper.
Doe 4 eetlepels olie in een vuurvaste schaal en bak de karbonades hierin op hoog vuur in ± 5 minuten rondom goudbruin.
Bak de ui en de knoflook ± 3 minuten mee.
Voeg de wijn, rozemarijn en tomaat toe en laat het vlees in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden.
Neem de schaal uit de oven en roer de mortadella, de kaas en 1 eetlepel olie
door saus.
Kook de spaghetti in ruim water met zout en 1 eetlepel olie beetgaar.
Giet de pasta af en laat uitlekken.
Bak de knoflook zachtjes ± 3 minuten in de rest van de olie en bak de peterselie ± 2 minuten zachtjes mee.
Voeg de spaghetti toe en warm die mee.
Breng op smaak met peper.
Leg de spaghetti op de borden, leg de kipkarbonades erop en schenk de saus eromheen.
Lekker met gestoofde broccoli.

Previous post:

Next post: