Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghetti met knakworst en kalfsvlees

spaghetti recept en recepten spaghetti met knakworst en kalfsvlees

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghetti met knakworst en kalfsvlees
250 gr knakworst
250 gr kalfsvlees
1 eetlepel bloem
peper, zout
2 eetlepels olie
2 uien
2 1/2 dl bouillon
1 grote tomaat
1 eetlepel fijngehakte peterselie
250 gr spaghetti
50 gr geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 175°C.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Dompel de tomaat een paar tellen in kokend water, haal het velletje eraf en snijd de tomaat dan in stukjes.
Snijd de knakworst in stukjes van ± 2 cm en snijd het kalfsvlees in blokjes.
Meng wat peper en zout door de bloem en wentel de stukjes vlees en worst erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes vlees en worst rondom bruin.
Voeg de stukjes ui toe en fruit die glazig.
Voeg de bouillon, de stukjes tomaat en de gehakte peterselie toe, roer goed en doe het mengsel dan in een vuurvaste schaal.
Leg een deksel op de schaal en zet hem 45 minuten in het midden van de oven.
Kook in die tijd de spaghetti beetgaar en giet deze af.
Neem de schaal uit de oven, meng de spaghetti door het vleesmengsel en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schaal nog 15 minuten in de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.
Garneer voor het serveren eventueel nog met een beetje peterselie.
Serveer bij dit gerecht een tomaten-komkommersalade.

Previous post:

Next post: