Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghetti met waterkers pesto

spaghetti recept en recepten spaghetti met waterkers pesto

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghetti met waterkers pesto
1 bosje waterkers (75 gr)
4 eetlepels fijngesneden basilicum
1 eetlepel fijngesneden peterselie
40 gr pijnboompitten of walnoten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel mosterd
8 eetlepels olijfolie
400 gr spaghetti
zout, peper
Haal de waterkersblaadjes van de steeltjes en pureer de waterkers, de basilicum, peterselie en pijnboompitten.
Voeg 25 gr kaas en de mosterd toe en roer er druppelsgewijs de olie door tot de saus dik vloeibaar is.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout beetgaar, giet af en verdeel de pasta over 4 borden.
Verdeel er de pesto over, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.
Pesto-varianten
– Met walnoot
Pureer 100 gr gedopte walnoten met 1 teentje knoflook en 3 eetlepels olijfolie en pureer 50 gr verse roomkaas en 30 gr Parmezaanse kaas mee.
Doe de saus over in een kom, verdun met ± 5 eetlepels slagroom en breng de saus met zout en peper op smaak.
Serveer er aan tafel wat extra geraspte kaas bij.
– Met lever
Bak 2 sjalotjes in ringen met 1 theelepel fijngesneden tijm 5 minuten in 2 eetlepels boter.
Bestrooi 300 gr reepjes kalfs- of runderlever met bloem en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Roer er 2-3 eetlepels pesto en 3 dl slagroom door en laat de saus nog 5 minuten koken.
Breng de saus met zout en peper op smaak en bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden basilicum of peterselie.
– Met olijven
Pureer 200 gr ontpitte zwarte olijven, 25 gr ansjovisfilets, 2 eetlepels kappertjes, 1 teentje knoflook, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels basilicum.
Giet er in een dun straaltje 1-1 1/2 dl olijfolie bij en breng de pesto met peper op smaak.
Meng de olijvenpesto op kamertemperatuur met de warme pasta.
– Met tomaat
Ontvel en pureer 500 gr tomaten.
Verwarm de gepureerde tomaten op zacht vuur met 3 eetlepels pesto, 1 theelepel honing en 100 gr verkruimelde verse roomkaas tot de kaas is gesmolten en breng de saus met zout en peper op smaak.
Bestrooi voor het serveren met 1 eetlepel fijngesneden basilicum.
Geef er aan tafel 50 gr geraspte Parmezaanse kaas bij.

Previous post:

Next post: