Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghettini met basilicum boontjesragout

spaghetti recept en recepten spaghettini met basilicum boontjesragout

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghettini met basilicum boontjesragout
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode en 1 groene paprika
2 Mozzarellakaasjes
300 gr spaghettini
1 eetlepel olijfolie
1 pak gezeefde tomaten (400 ml)
300 gr haricots verts (vers of diepvries)
2 eetlepels groene pesto
1 bouillontablet voor pasta
versgemalen peper
de blaadjes van 3 takjes basilicum
Snipper de ui en de knoflook.
Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in stukjes.
Snijd de Mozzarellakaasjes in blokjes van ± 1 x 1 cm.
Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat uitlekken.
Verhit de olie en fruit hierin de ui in ± 5 minuten goudgeel en glazig.
Bak de knoflook en de paprika ± 5 minuten mee.
Schenk de gezeefde tomaten bij de groente en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de haricots verts, de pesto, 2 1/2 dl kokend water en het bouillontablet toe en kook de bonen in ± 7 minuten beetgaar.
Schep de uitgelekte pasta en de Mozzarella door de saus en bestrooi met flink wat versgemalen peper.
Snijd de basilicumblaadjes in stukjes en strooi die op het laatste moment over de ragout.

Previous post:

Next post: