Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spaghetti recept en recepten spaghettitaart

spaghetti recept en recepten spaghettitaart

by de man in de zorg on January 16, 2000

spaghetti recept en recepten spaghettitaart
350-400 gr spaghetti
zout, peper
paneermeel
Voor de vulling:
2 eetlepels olijfolie
2 fijngesneden sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
200 gr gemengde paddestoelen (champignons, shii-take) in plakjes
1 grofgeraspte courgette
100 gr pijnboompitten
1 plak mortadella a 150 gr in blokjes
1 blik tomaatblokjes (a 400 ml), uitgelekt
100 gr grofgeraspte provolone of pecorino
5 eieren
zout, peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum of 2 eetlepels pesto
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
een goed ingevette bolvormige ovenvaste schaal van ± 2 1/2 liter inh.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar.
Bestrooi de ingevette schaal met paneermeel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit voor de vulling de olie en bak de sjalot, knoflook en paddestoelen ± 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de courgette toe, bak die ± 5 minuten mee en laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Roer de mortadella, tomaatblokjes, provolone en pijnboompitten door het groentemengsel.
Breng de spaghetti op smaak met zout en peper en druk een dikke laag spaghetti tegen de binnenkant van de schaal.
Schep het groentemengsel in de schaal.
Klop de eieren los met zout, peper, basilicum en 50 gr Parmezaanse kaas en schenk dit mengsel over de vulling en de spaghetti.
Strooi er 50 gr Parmezaanse kaas over en bak de bombe 50-60 minuten in het midden van de oven.
Laat de bombe 5 minuten afkoelen en stort hem op een schaal.

Previous post:

Next post: