Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   spanningsveld

spanningsveld

by de man in de zorg on November 2, 2007

spanningsveld
Ik zag haar gisteren al kijken; naar die gigantische kast die in de weg stond. Naja in de weg; tegen de muur aan gezet; zodat bewoners en rolstoelen er goed en ruimschoots voorbij konden en ja; er een vrije doorgang is. Je ken dat wel over vrije doorgang en zo bij brand en zo.
Zij; hoofdzorg en ja “een opgeruimd persoon”; en sorry dat ik het hier zo neerzet; ook ik hou niet van puinzooi.
Ja; ook zij zag mij denken waarschijnlijk. “Tis een tv kast met een dvd speler; omdat we in de in de woonkamer een dvd speler hebben die geen plus en min dvd tjes herkend; of eigenlijk die dvd speler speelt geen enkele dvd af.
Neen gisteren gewerkt; avonddient en ja; een dvd tje van thuis meegenomen voor m’n mensjes. Rattatoille of zo; heet hij. Leuk voor de mensen. Gaan ze niet om zeven uur in de avond naar bed uit….ja. Neen; gisteren neergezet en rond acht uur aangezet. En geloof me; de woonkamer zat rond half tien nog goed gevuld. Kijk dat zij negen mensen; die anders omdat ze zich doodvervelen om zeven uur in de rij staan. Zo kan het dus ook. Vandaar dat ik weer die grote tv kast uit de recratiezaal had “geleend”. Kleine moeite; veel pezier voor die mensjes toch? Maarja; wie ben ik.
Neen gisteren laat; met twee collega’s. Twee collega’s die goed hun best doen en ja; ook goed werk neerzetten. Ieder afzonderlijk klasse gasten; maar wel los van elkaar. Soms merk je dat die klik er niet is; of net niet. Denken beiden anders en handelen anders; maar zaten wel met elkaar “opgescheept”. En ik….dartel er als een balerina maar omheen. Aan spanning of aan elkaar misschien wat minder liggen kwa denken kan ik niets doen; maar je moet het wel met elkaar doen. Weetje; het gaat er niet om hoe lief je elkaar als collega’s vind; maar wat je neerzet als avonddteam. Al met al wel wat netjs neergezet; ondanks twee collega’s die niet echt kwa denken en handelen op een lijn zaten. Ja; eigenlijk geen zin of wat dan ook om me erin te mengen. Hun probleem. Mijn probleem…onze neuzen dezelfde kant op te laten staan; en ontdanks dat men elkaar soms niet echt leuk vind wat goeds neerzetten. Terugkijkend….ja, het was niet slecht wat we weer hebben neergezet.

Previous post:

Next post: