Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Stadsrondrit

Stadsrondrit

by de man in de zorg on December 16, 2004

stadsrondrit
Bij ons hebben de bewoners de mogelijkheid om gebruik te maken van een soort van vervoer op maat. Ideaal voor de bewoners omdat ze dan gezellig naar man vrouw kinderen of familie toe kunnen gaan.
Er word een aanvraag gedaan naar een bedrijf wat dit verzorgd ener worden tijden doorgegeven van ophalen en terugbrengen.
Op de verpleeghuisafdeling krijgen wij dan hier een bevestiging van.
Als een bewoner uitgaat word hier goed rekening mee gehouden omdat wij weten dat de bewoner een leuke dag tegemoet gaat. Even tussen de vier uren uit.
Wij zorgen dat de bewoner(indien nodig) goed incontinentie verband omheeft; kleden de bewoner goed aan en verzorgen de medicatie.
Op zichzelf heel goed.
Er zitten echter wel wat haken een ogen aan waar wij al zorgafdeling helaas weinig mee kunnen doen behalve hier melding van maken. De bewoner wordt te vroeg opgehaald en komt te laat terug; maar ook komt het regelmatig voor dat een bewoner (veel) te laat word opgehaald in de zorginstelling en (veel) te vroeg word opgehaald thuis. Hierdoor loopt de bewoner veel tijd mis wat hij anders in een leuke omgeving door had kunnen brengen. Ook voor de familie is het niet leuk omdat zij rekenen dat de naaste zeker een gehele middag thuis is maar hier word zomaar een uur om meer afgesnoept.
Ook gaat deze vervoersvorm langs vele adressen om mensen af te zetten. Zit je in de stad dan krijgt de bewoner geheel gratis een grote stadsrondrit omdat er verschillende adressen moet worden aangedaan. Ook kan de bewoner te maken krijgen met overstappunten zodat bij deze stadsrondrit een stop zit verwerkt inclusief tranfer naar een andere taxi.
Er zijn van die dingen die je graag beter zou willen hebben voor de bewoners. Dit is er een belangrijke van.

Previous post:

Next post: