Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   stilte voor de aankomende storm; ik duim voor beiden

stilte voor de aankomende storm; ik duim voor beiden

by de man in de zorg on July 6, 2007

stilte voor de aankomende storm; ik duim voor beiden
Er gaat in de aankomende maanden het een en ander veranderen op m’n afdeling. Neen; veranderingen die voor niemand leuk zijn. Om het in het kort te vertellen; gaan we van twee zoco’s naar een zoco toe op de afdeling. De ene zoco die overblijft word weer een “traditioneel” hoofd. De andere die dit net niet word word een contact verzorgende. (Net niet; ik vind dat we twee zeer goede zoco’s hebben)
Niet leuk en niet goed voor een afdeling; het geeft onrust en spanning; waarvan de bewoners gelukkig niet veel van merken.
Testen zijn er gedaan en ja; tis wachten op het slechte en het grote slechte nieuws. Ik kan goed begrijpen dat ook een verpleeghuis of zorggroep werkt als een bedrijf; kijkt naar efficientie en het product wat men zorg noemt. Een bedrijf kijkt niet naar te dure hypotheken; schoolgaande kinderen en priveleven. Een bedrijf gaat voor efficiente en kwalliteit; maar ook voor de beste op de juiste plaats. Kijkt niet wie hij of zij het aardigst is of met wie men het leukste vind of met wie men het hardste kan lachen. Men kijkt in ieder bedrijf naar de beste……op de juiste plaats….

Twee hebben we er nu nog; zoco’s en het word er een. Ingrijpend voor zowel hun als ook ons; en persoonlijk wou ik dat ze beiden “de baas” zullen blijven; maar dat is helaas niet anders. Ik gun niemand deze onzekerhied wat nu ongetwijeld ook bij hen heerst. Maar toch….het is nu stil op een afdeling; die zeer goed loopt; misschien wel ruim bovengemiddels presteerd door twee goed leidinggevende zoco’s; en ik vind het jammer dat hier verandering in komt, we zijn misschien best wel goed bezig
Ik duim voor beiden
tot morgen

Previous post:

Next post: