Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten bakkeljauw kroket

surinaams recept en recepten bakkeljauw kroket

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten bakkeljauw kroket
Faja Lobi Sweet Chili Sauce
1 kilo Cassave
Faja Lobi Redi Pepre Sauce
250 gram Faja Lobi Bakkeljauw
1 groene peper
1/2 liter olie
75 gram margarine
nootmuskaat
1 theelepel zout
1 eetlepel tomatenpuree
3 eieren
2 dl melk
250 gram paneermeel
1 grote ui

Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De gesnipperde ui en de fijngesneden peper fruiten in de margarine. De tomatenpuree, nootmuskaat en de bakkeljauw toevoegen en 2 minuten meebakken. De cassave wassen en gaar koken en daarna pureren. De bakkeljauw hierdoor mengen tezamen met een ei. Hiervan balletjes vormen en deze door het losgeklopt ei wentelen, daarna door paneermeel. De balletjes bakken in de olie. De balletjes laten uitlekken op keukenpapier.

Previous post:

Next post: