Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten bakkeljauw met bakbanaan

surinaams recept en recepten bakkeljauw met bakbanaan

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten bakkeljauw met bakbanaan
300 ml Kotomisi Cocosmelk
1 theelepel Aji-No-Moto
6 groene bakbananen
1 ui
1 tomaat
stukje groene peper
1 tak selderij
300 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
Faja Lobi Sweet Chili Sauce

Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De ui en tomaat in stukken snijden. De bananen opzetten met zoveel cocosmelk dat ze onder staan en ze daarna aan de kook brengen; leg de bakkeljauw er bovenop.
Als de cocosmelk bijna geheel verdampt is, de ui, tomaat, Aji-No-Moto, peper en selderij toevoegen.
Het geheel samen gaarkoken.

Previous post:

Next post: