Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten bakkeljauw met kouseband

surinaams recept en recepten bakkeljauw met kouseband

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten bakkeljauw met kouseband
1 theelepel tomatenpuree
Olie
250 gram Faja Lobi Bakkeljauw
mespuntje trassie
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
11/2 kopje water
150 gram kouseband

Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de kouseband, de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en het water toe en schep het om; het geheel 15 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Previous post:

Next post: