Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten bakkeljauw salade

surinaams recept en recepten bakkeljauw salade

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten bakkeljauw Salade
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
1 kropsla of ijsbergsla
6 sjalotjes
1 rijpe advocaat
1 komkommer
4 grote augurken
3 eetlepels zilveruitjes
6 eetlepels slasaus
Olie
Faja Lobi Sweet Chili Sauce
400 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
2 grote tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.
4. De sjalotjes schoonmaken en klein snijden. De komkommer, de zilveruitjes en augurken schillen en in kleine blokjes snijden. De kropsla in stukken verdelen en met het geheel samen met de stukken gesneden advocaat mengen. De slasaus hierdoor scheppen.

Previous post:

Next post: